Fırında Hardallı Tavuk Hazırlanışı

MALZEMELER
• 1 bütün tavuk
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
• 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
• 1 yemek kaşığı tatlı hardal
• 1 limon
• 1-2 defne yaprağı
• Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın. Geniş bir tepsinin içinde zeytinyağı, hardal, tuz, kırmızı toz biber, karabiber, biberiye ile ovalayıp şeffaf folyo kağıdı ile kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. Daha sonra üzerinden akan sosu tekrar üzerine aktarıp tavuğu tekrar bu sosla ovalayıp pişirme torbasına alın. 200 derecede ısınmış fırında üzerine defne yapraklarını atıp 1 saat kadar pişirin. Keskin bir bıçakla parçalara ayırıp servis yapın.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder