MALZEMELER(4 kişilik)
• 4 hamburger ekmeği
• 4 dilim domates
• Taze yeşillik
• Arzu ederseniz kuru soğan halkaları
Hamburger köftesi için
• 1 kilo biftek etinden kıyma
• Karabiber
• Tuz
• Su
• Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Köfteler için kıymanın içine karabiber ve tuz koyup yoğurmadan, elinizi su ile ıslatıp hafifçe karıştırın 4’e bölün.
Ortalarını pişerken toplanmaması için bastırıp sandviç ekmeğinden yaklaşık 1cm daha büyük çapta kalın ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Izgarada alt üst arzu ettiğiniz kadar pişirin (İçi çok pişmiş istiyorsanız önce yüksek ateşte arka, ön 2-3 dakika, ardından kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar.) Ekmekleri ikiye ayırıp tost makinasında ya da yanmaz tavada ısıtın. Kapağının altına arzu ederseniz mayonez ve ketçap koyup, pişirdiğiniz köfteleri ekleyin ve üzerine sırasıyla, bir dilim domates, yeşillik koyup kapağını kapatın ve sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder