Patatesli Toplar Tarifi

MALZEMELER
• 4 haşlanmış patates
• 100 gr. beyaz peynir
• Yarım kiloya yakın un
• 1 su bardağı süt
• 1 yumurta
• 200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
• 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için
•1 yumurta sarısı ve susam


HAZIRLANIŞI
Patates ve peyniri çatalla ezerek birbirine karıştırın. Un, süt, yumurta ve margarini iyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Top şekline getirip 20 dakika dinlendirin. Hamuru tekrar yoğurup 24 ceviz büyüklüğünde parçalar yapın. Her bir hamuru avuç içinizde inceltip içine patatesli harcı koyup kapatın. Kapattığınız yer aşağıya gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 180 derecede sıcak fırına verip, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder