MALZEMELER
• 125 gram margarin
• 1 limon
• 2 yumurta sarısı
• 200 gram un
• 15 kayısı
• 1 kahve fincanı nişasta
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 kahve fincanı toz şekeri (ayrıca)
HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta şekerle yağı karıştırın. Ardından limon kabuğu rendesini ve limonun suyunu, ardından yumurta sarılarını ekleyin.
Son olarak da elenmiş un, nişasta ve kabartma tozunu katın, yoğurun. Unun cinsine göre, şayet çok yapışkan olduysa az biraz daha un ekleyebilirsiniz. Folyoya sarıp buzdolabına atın ve 3 saat bekletin. Bu arada kayısıları yıkayıp kurulayın ve ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. 1 kahve fincanı toz şekeri ile bir kapta harmanlayın. Hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinde yayın her binrinin içine yarım kayısı koyup sıkıcı kapatın. Kurabiyeyi ters çevirip önceden yağlanmış ya da tercihen yağlı kağıt kaplanmış tepsiye sıralayın, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, pembeleşene kadar pişirin. Çıkarıp tepside soğumaya bırakın. Servis ederken pudra şekeri serpin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder