MALZEMELER
• 15 kayısı
• 1 su bardağı şeker
• 1 kg. süt
• Yarım su bardağı un
• 2 yumurta sarısı
• 1 su bardağı toz şeker
• Yeteri kadar file badem ve hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Kayısıları bir su bardağı şeker ile bir tencereye alın, önce beş dakika kadar kapağını kapatıp ardından kapağını açıp kısık ateşte 15 dakika pişirin. Gerekirse çok az su ilave edin. Blenderdan geçirip püre yapın. Başka bir tencerede süt yumurta, un ve şekeri tel çırpıcı ile karıştırın. Ocağa alın. Orta ateşte bürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Kaselerin içine kayısı püresini paylaştırıp, muhallebiyi ekleyip soğuyunca üzerlerine file bademi ve hindistancevizini serpin. buzdolabına kaldırıp bir kaç saat sonra servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder