MALZEMELER
• 1,5 kg ıspanak (Sap ve kök kısmı kullanılacak.)
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 4 diş sarımsak
• 2 çay kaşığı tozşeker
• 1 adet limonun suyu
• 2 çay kaşığı tuz, pul biber
• Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
• 2 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Ispanağın yapraklarını ayırın ve başka bir yemekte kullanmak üzere buzdolabına kaldırın. Kök kısmından çok az keserek ayıklayın ve saplarını 12-15 santimlik parçalar halinde doğrayıp yıkayın.
Kuru soğanları ayıklayıp incecik yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın.
Soğanları geniş bir çelik tencerenin dibine yerleştirin.
Sarımsakları serpiştirip ıspanak köklerini yan yana sırlayın. Üzerine zeytinyağını gezdirip tuz ve pul biberi serpin.
Tozşekeri de ilave edip limon suyunu gezdirin. En sonunda haşlanmış nohutları ekleyin.
Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup kapağı açık vaziyette beş dakika kadar pişirin. Son olarak sıcak suyu da tencereye aktarıp kapağını kapatın.
Yemeği, kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Tencereden almayıp soğumasını bekleyin.
Servis tabağına aktardığınız yemeği soğuk olarak servise sunun. İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder