MALZEMELER
• 1 litre süt
• 100 gr toz şeker
• 100 gr baldo pirinç veya pirinç unu
• 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
• ayrıca 1 su bardağı kadar toz şeker
HAZIRLANIŞI
Pirinci blenderdan geçirip un haline getirin. Sütü ocağa alıp içine şekeri ilave edin ve kaynatın. Öğütülmüş pirinci topaklanmaması için yavaş yavaş süte katılın. Muhallebi kıvamına gelince bir kenarıya alın ve bir fırın tepsisini yağlayıp, toz şekerini yayın üzerine muhallebiyi dökün. Orta ateşte ocağa koyun. Dibini yakın, bunun için tepsiyi ara ara çevirmeniz gerekecek. Buzdolabında en az 2 saat soğutun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder