Patatesli Bohça Tarifi

MALZEMELER(24 porsiyon)
• 500 gn un
• 150 ml. süt
• 1 yumurta
• 200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
• 8 gr tuz
• 4 haşlanmış patates
• 100 gr. beyaz peynir

Üzeri için
• 100 gr. galeta unu



HAZIRLANIŞI
Patates ve peyniri çatalla ezerek birbirine karıştırın. Un, süt, yumurta ve margarini iyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Top şekline getirim 20 dk. dinlendirin. Hamuru tekrar yoğurup 24 adet ceviz büyüklüğünde parçalar yapın. Her bir hamuru avuç içinizde inceltip içine patatesli harcı koyup kapatın. Kapattıınız yer aşağıya gelecek şekilde bir kaba aldığınız galeta ununa batırın fırın tepsisine dizin 180 derecede 60 dakika pişirin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder