Patlıcanlı Zarf Böreği Yapılışı

Malzeme listesi
• 4 adet hazır yufka

İç harcı için;
• 6 adet patlıcan
• 200 gr kıyma
• 2 adet kuru soğan
• 1 adet sivribiber
• 2 adet domates
• 3 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı tuz

Börek sosu için;
• 3 adet yumurta
• 2 kahve fincanı yoğurt
• 1 kahve fincanı süt
• 1 kahve fincanı sıvıyağ
• 1 tutam tuz

Süsleme için;
• 1 tatlı kaşığı çörekotu
• 1 tatlı kaşığı susam


YAPILIŞI
Patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı soyun, küp şeklinde doğrayıp acısını gidermek için tuzlu suda 10 dakika bekletin.
Patlıcanları yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları soyup zardan ufak doğrayın. Sivribiberi temizleyip dilimleyin.
Domatesleri soyup küp doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp kıymayı suyunu bırakıp çekinceye kadar karıştırın.
Soğanı ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Patlıcan, sivribiber ve domatesi ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 25 dakika kısık ateşte pişirin.

Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları derin bir kaseye alıp çırpın. Yoğurt, süt, sıvıyağ ve tuzu ilave edip pütürsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
Yufkalardan birinin üzerine yumurtalı karışımı fırça ile sürün. Kenarlarını içe doğru kapatıp yufkayı kare şekline getirin. Elde ettiğiniz kare yufkadan 4 eşit kare kesin. Her birinin ortasına iki çorba kaşığı patlıcanlı karışımı yayın ve bohça şeklinde katlayın.

Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri katlı kısmı altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine kalan sosu sürüp yarısına çörekotu, yarısına susam serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip sıcak servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder