Susamlı Çıtır Tavuk Hazırlanışı

MALZEMELER
• Tavuk beyaz eti fileto (bir adet tavuktan)
• 1 kahve fincanı kadar susam
• 2 yumurta sarısı
• 1 kahve fincanı beyaz un
• 1 kahve fincanı galeta unu
• Yeteri kadar tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Tavuk filetosunu yıkayıp kurulayın ve parmak kalınlığında şeritler halinde kesip tuz ve karabiberle tatlandırın. Bu arada düz bir kaba unları karıştırıp içine biraz tuz atın. Başka bir kaba çırpılmış yumurta sarısını, diğer bir kaba da susamları koyun. Tavuk parçalarını önce una ardından yumurtaya en son susama iyice bulayıp kızgın yağda tavada alt üst yaparak kızartın. Sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder