Tavuk Rulo Tarifi

MALZEMELER(6 Porsiyon)
• 6 dilim ince tavuk göğüs eti
• 12 dilim jambon veya salam
yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
• 4 domates
• Yarım demet maydanoz
• 4 diş sarımsak
• Yeteri kadar yeni çekilmiş karabiber
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz



HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta tavuk eti, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiberi harmanlayın. Tavuk etlerini tezgaha alıp içlerine ikişer adet jambonu koyup rulo şeklinde sarın.
Açılmaması için iki adet kürdanla tutturup tereyağı ile yağlanmış küçük fırın tepsisine sıralayın. Domatesleri blenderda püre haline getirin. Maydanozu incecik kesin. Domates püresine biraz tuz ekleyip maydanoz ve biraz zeytinyağı ile karıştırıp tavuk etlerinin üzerine aktarın. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpip üzerine folyo kapatıp 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda folyo kağıdını çıkartıp 10 dakika da üzerindeki peynirlerin kızarmasını bekleyin ve servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder