Tuala Kuymağı Yapılışı

Tuala Kuymağı
MALZEMELER
6 su bardağı süt
200 gr tereyağı
3 tepeleme yemek kaşığı un
Üzeri için;
Bal ya da tozşeker


HAZIRLANIŞI
Bir bardak süt ayırıp, kalanını ve tereyağını büyük bir tencereye aktarın. Kaynatıp soğumasını bekleyin. Un ve 1 su bardağı sütü kaseye koyup karıştırarak pürüzsüz kıvama getirin.
Unu soğuyan sütün üzerine ekleyip kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.

NOT: Bu yemek ince unla yapıldığında (hazır paket unlardan) pek güzel olmuyor. Yerli unla (değirmende çekilmiş) yapılırsa daha lezzetli oluyor.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder