Vişneli Bezeli Pasta Tarifi

MALZEMELER(10 dilim)
• 100 gr. tereyağı
• 200 gr. un
• 100 gr. şeker
• 2 yumurta
• 10 gr. kabartma tozu
• 300-400 gr. vişne
• 1 paket vanilya tozu
• Bir tutam tuz
Beze için:
• 3 yumurta akı
• 150 gr. Şeker


HAZIRLANIŞI
Fırını 180 derecede ısıtın. Tereyağı ve şekeri yumuşayana kadar mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip, hamura karıştırın. 26 santimlik kelepçeli kalıba hamuru düzgünce yayın. Üzerine blenderdan geçirilmiş vişneleri ekleyin, yaklaşık 60 dakika pişirin. Yumurta aklarını kar gibi olana kadar iyice çırpın. Şekeri yavaş yavaş ilave ederek, çırpmaya devam edin. Keki fırından çıkarıp, bezeyi dilediğiniz gibi üzerine yayın. Fırının ısısını 225 dereceye yükseltin. Tekrar 5-10 dakika kadar ızgara bölümünde üzerini kızartın. Fırından çıkartıp soğuyunca dilimleyerek servis yapın. Not: Bu pastayı en az 10 saat dışarıda tutmadan dolaba kaldırmayın, aksi takdirde beze bozulabilir.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder