Yumurtalı Pazı Mıhlaması Hazırlanışı

MALZEMELER
• 1 demet pazıpancar da kullanabilirsiniz)
• 7-8 dilim pastırma
• 25 gr tereyağı
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 2 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber
• 2 su bardağı sıcak su
• 4 adet yumurta


YAPILIŞI
Soğanları yemeklik incecik doğrayın. Pazıları temizleyip iri iri doğrayın ve bol suda yıkayıp süzün. Yağı geniş bir tavada kızdırın ve yemeklik doğranmış soğanları tavaya aktarıp orta ısılı ateşte 2-3 dakika kavurun. Pazıları ekleyip karıştırarak 5-6 dakika daha kavurun.
Tuz ve kırmızı pul biberi serpip 2 su bardağı suyu da katın ve karıştırın. Kısık ateşte, pazı suyunu çekinceye kadar pişirin. Doğranmış pastırmaları ilave edip karıştırın. Kaşık yardımıyla tavada dört adet boşluk açın. Yumurtaları bu boşluklara kırıp tavanın kapağını kapatın.
Kısık ateşte yumurtaları pişirin ve sıcak sıcak servise sunun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder