Arabaşı Yemeği

MALZEMELER
• 1 tavuk
• 2 yemek kaşığı un
• 1 limon
• 1 yemek kaşığı acı pul biber
• 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
• 1 yemek kaşığı dokates salçası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI
Tavuğu temizleyip derin bir tencerede üzerini geçecek kadar su doldurup yeteri kadar tuz ilavesiyle haşlayın. Beyaz etinin incecik küçük parçalara ayırın. Suyunu ince tülbentten geçirin. Başka bir tencerede un ve tereyağını biraz kavurun. Üzerine tavuk suyunu, salça ve acı pul biberi ekleyip karıştırarak kaynatın. İyice kaynayan çorbaya incecik tavuk etlerini ekleyin bir limon suyunu sıkıp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder