Ayran Aşı Tarifi

6 kişilik
Hazırlama süresi: 1 saat
Pişme süresi: 45 dakika

MALZEMELER
* 2 su bardağı dövme
* 1 su bardağı nohut
* 500 gr. yoğurt
* 1 adet yumurta
* 2 tepeleme yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı kuru nane, kuru kekik
* 2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Ayıklayıp yıkadığınız dövmeyi bir gece önceden bol suyla ıslatın. Nohudu da bir gece önceden aynı şekilde ıslatın. Ertesi gün dövmeyi yıkayıp süzün ve bir tencerede 10 su bardağı suyla haşlayın. Nohudu da başka bir tencereye koyup üzerine çıkacak kadar suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız nohudu yıkayıp süzün ve dövmenin üzerine aktarıp malzemeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer taraftan, yoğurt, yumurta ve unu derin bir kaba alıp iyice çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe kadar alıp ilave ederek ılık hale getirin. Karışımı kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Tuz, nane ve kekiği ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder