Yumurtalı Çiğköfte (Bitlis) Tarifi

MALZEMELER
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
50 gr tereyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tuz, kırmızı biber

Ayrıca;
5-6 adet taze yeşil soğan
½ demet maydanoz
2 adet yumurta
1 çay kaşığı yağ



HAZIRLANIŞI
Bulguru ve tuzu derin bir kaba koyup üzerine ılık su gezdirerek 15 dakika bekletin. Yağı ve incecik yemeklik doğranmış soğanı bir tavaya koyup orta ısılı ateşte 4-5 dakika kavurun.
Salça ve rendelenmiş domatesi katıp 3-4 dakika daha kavurun. Tuz ve biberi serpiştirip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Bu sosu henüz sıcak haldeyken bulgurun üzerine aktarıp kaşıkla karıştırın. Bir çay kaşığı yağı başka bir tavaya koyup eritin. Çırpılmış yumurtaları ilave edip tıpkı kaygana gibi pişirin.
Katılaşan yumurtaları da bulgura ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin. İncecik kıyılmış yeşil soğan ve maydanozu ilave edip yoğurmaya başlayın.
Tıpkı çiğköfte yapar avuçlarınız arasında şekil vererek servis tabağına yerleştirin yanında ayranla birlikte servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder