MALZEMELER
* 4 dilim tatlı balkabağı
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 100 gr tereyağı
* 2 yemek kaşığı tozşeker
* 2 çay kaşığı tuz
* 4 yemek kaşığı kuru reyhan
* 5 su bardağı sıcak su
Köfte için;
* 500 gr az yağlı dana kıyma
* 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
* 2 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 3 yemek kaşığı un
YAPILIŞI
Köfteyi yapmak için, kıyma ve yıkanıp süzülmüş bulguru derin bir kaba koyun. Tuz, karabiber, kimyon ve rendelenmiş soğanı ilave edip iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz harçtan kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bu şekilde hazırladığınız misket köfteleri un serpilmiş bir tepside biriktirin.
Diğer taraftan, balkabağı dilimlerini kuşbaşı et formunda küp küp doğrayın. Soğanları incecik yemeklik doğrayın. Yağı ve soğanları geniş bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.
Soğanların üzerine bir sıra kabak, bir sıra köfte koyun. Aralara tuz, şeker ve reyhanı paylaştırarak malzemeler bitinceye kadar aynı sırayı takip edin.
Üzerine sıcak suyu gezdirip tencerenin kapağını kapatın ve orta ısılı ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder