MALZEMELER
5 su bardağı su
2 adet patates
1 su bardağı süt
8 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Bir tutam dereotu
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Suyu kaynatın. Patateslerin kabuklarını soyup tencereye rendeleyin. 10 dakika pişirin. Geniş bir kapta süt, yoğurt, un ve limon suyunu çırpın. Kaynayan suya bu karışımı döküp karıştırın. Tekrar kaynayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Dereotunu ince kıyıp çorbanın üzerine ekleyin. Küçük bir tavada margarini eritin, kırmızıbiberi ekleyip birkaç kez karıştırın. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder