MALZEMELER
5 adet tavuk budu
4 adet yufka
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı Üzeri için:
2 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Un ve yağı kavurun. Sütü ekleyip karıştırarak kaynatın ve haşlanıp didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve karabiberi koyun. Sos için bir tavada yağ ve soğanları kavurun. Domates ve sarmısak ilave edip 5 dakika pişirin. Bir adet yufkayı tavuk suyuyla ıslatıp üzerine bir kat daha yufka koyun ve zeytinyağı sürün. Yufkayı dörde kesip iç malzemeyi koyup sarın. Üstüne sosunu döküp 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder