MALZEMELER
Yarım kg. kayısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet yufka
3 çorba kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Sıcak suda bekletilmiş kayısıları üç çorba kaşığı toz şekerde bir süre bekletip püre haline getirin. Kalan şekeri de serpin. Hazırladığınız püreden iki çorba kaşığı alıp bir kaseye koyun. Üzerine sıvıyağı döküp karıştırın. Yufkaları ikiye katlayıp sekiz adet uzun şerit kesin. Yağlı kayısıdan yufkaların üzerine sürün, ikiye katlayıp yeniden püre sürün. Yufkaların bir ucuna kayısı püresi koyun. Muska biçiminde katlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder