MALZEMELER
1 kg tatlı balkabağı (Yaklaşık 3-4 dilim)
1,5 su bardağı tozşeker varsa 2-3 adet karanfil
1 su bardağı su
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
YAPILIŞI
Tatlı balkabağını kabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi, pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz. Rengi kavuniçi ve diri görünümlü olanları tercih edin.
Varsa, yeşil kısımlarını kesip dilimleri 10 santim boyunda parçalara ayırın. Sonra da orta boy bir çelik tencereye yan yana sıralayın.
Üzerine tozşekeri serpiştirip oda sıcaklığında en az 4-5 saat bekletin. Böylece kabaklar suyunu bırakır. Hatta bazı kabaklar o kadar sulu olur ki, hiç su eklemeniz gerekmez.
Beklemiş olan ve sulanan kabakların üzerine karanfilleri serpip kısık ateşin üzerine oturtun. Bir su bardağı suyu tencerenin kenarından içine aktarın.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, 35-40 dakika, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. (Dikkat etmeniz gereken nokta, kabakların dağılmamasıdır.) Kabakları ocaktan alıp sıcakken üzerine pekmezi gezdirin ve soğumasını bekleyin.
Servis tabağına aktarıp dövülmüş ceviz ya da taze kaymakla süsledikten sonra servise sunun. İsterseniz, kalın çekilmiş fındık veya yeşil fıstık da kullanabilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder