MALZEMELER
• Yarım kilo dana ciğeri
• 200 gram kadar tavuk ciğeri
• Yarım kilo köftelik bulgur
• 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 kuru soğan
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet reyhan otu
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 4-5 yeşil biber
• 2 yumurta
• 2 yemek kaşığı kadar un
• 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
• 4-5 dal taze soğan
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin, maydanoz ve reyhan otunu yıkayıp incecik kıyın. Bulguru temizleyip iki su bardağı sıcak suda beş dakika bekletin. Ciğerleri keskin bir bıçakla incecik kıyın ve bir kapta soğan, suyu süzülmüş bulgur, tereyağı, maydanoz, reyhan, tuz, karabiber, kırmızı pul biberle iyice yoğurun. Harcı bir saat buzdolabında bekletin ve irice yassı köfteler hazırlayın. Bir kapta yumurtaları çırpın köfteleri önce yumurtaya sonra da una bulayıp kızgın yağda alt üst kızartın. Yanında ince kıyılmış taze soğan ve yeşil biber ile birlikte servis yapın.
Not: Köfteleri arzu ederseniz kızartmak yerine derin bir tencerede haşlayabilirsiniz. Eğer haşlayacaksanız bu durumda tereyağını harca koymayın. Un ve yumurta kullanmayın. Haşlanan köfteleri tabağa aldıktan sonra tereyağını toz kırmızı biberle birlikte eritip köftelerin üzerinde gezdirerek servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder