Etli Bostaniye Köftesi Yapılışı

6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 10 dakika

MALZEMELER
* 400 gr. az yağlı dana kıyma
* 5 adet yumurta
* 4 tepeleme yemek kaşığı un
* 3-4 adet taze yeşil soğan
* 1 demet maydanoz
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için;
* 1 su bardağı sıvıyağ



YAPILIŞI
Yumurta ve unu derin bir karıştırma kabına koyup çatal yardımıyla iyice çırpın. ıncecik doğranmış yeşil soğanı ve kıymayı ilave edip, ayıklanıp incecik doğranmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyin. Malzemeleri elinizle iyice yoğurun. Karbonatı ekleyip yoğurmaya devam edin. Köfte hamurundan çok daha cıvık, mücver hamuru kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.
Sıvıyağı derin bir tavada ya da dar bir tencere kızdırın. Hazırladığınız köfte karışımından yemek kaşığıyla alın. Hamuru tencereye ya da tavaya aktarıp orta ısılı ateşte çevire çevire kızartın. Kalan harca da aynı işlemleri uygulayın.
Köfteleri kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın. Bol yeşil salata ve ayranla servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder