Çikolata Soslu Krep Hazırlanışı

MALZEMELER
• 1 su bardağı un
• 4 yumurta
• 1 su bardağı süt
• Biraz tuz
• 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Çikolata sosu için
• 100 gram bitter çikolata
• 100 gram krema



HAZIRLANIŞI
Sos haricindeki tüm malzemeyi tel çırpıcı ile iyice çırpın. Tamamen pürüzsüz olunca teflon bir tavayı cağa alıp ısınınca bir çorba kepçesi yardımıyla krepten alıp tavaya aynı hizzadan yavaşça dökün. Bu aşamada kepçedeki sıvı hamuru ne kadar dikkatli dökerseniz krebinizin şekli o kadar düzgün olacaktır. Teflon tavanın ısınması ama çok da kızmaması gerekir ki krepleriniz yanmasın. Krebin kenarları 1-2 cm kadar içeriye doğru pişmeye başlıyınca bir spatula yardımıyla ters çevirip diğer yüzünü de pişirin. Tüm hamuru bu şekilde pişirip üst üste bir servis tabağına alın. Reçel, tereyağ, peynir ile servis yapın. Krep yaparken tavanın ısınmaması için hızlı olmaya çalışmayın. Ocağın altını ara sıra kısabilir hatta tamamen kapatabilirsiniz. Hazır olduğunuzda ocağın altını tekrar açıp aynı yavaşlıkla diğer hamuru pişirmeye devam edin.
Bu arada sos için benmaride çikolata ve kremanın yarısını erititip iyice karıştırın. Ocaktan indirip kalan kremayıda ekleyip çırpmaya devam edin. Pürüzsüz bir doku elde edindece, soğuması için oda sıcaklığında bırakın ve krepleri rulo yapıp iki parmak kalınlığında dilimleyin ve üzerine çikolata sosunu gezdirip taze meyve dilimleriyle servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder