Kızarmış Hellim ve Domates Yapılışı

MALZEMELER
• 2 büyük domates
• 2 hellim peyniri
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI
Domatesleri yarım santim kalınlığında kesin. Hellim peynirlerinide aynı kalınlıkta kesin. Her bir hellim peyniri kalıbından yaklaşık 4 dilim çıkacaktır. Geniş bir yapışmaz tavaya zeytinyağını koyup ateşe alın. Biraz ısınınca tavanın bir yarısına domatesleri diğer yarısına da hellim peynirlerini koyun. 3 dakika kızartıp diğer taraflarını çevirin. Bu arada domateslerin çevirdiğiniz yüzlerine biraz tuz serpin. Nar gibi kizarınca servis tabağına alıp yağını üzerinde gezdirin.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder