Erik Kızartması Tarifi

MALZEMELER
• 3 su bardağı dolusu kurutulmuş ekşi siyah erik
• 2 su bardağı tozşeker
• 2 su bardağı su
• 5 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi



YAPILIŞI
Yıkanan erikler bir tencereye konulur ve üzerine şeker ilave edilir. 30 dakika kadar bekletilen erikler 2 bardak suyla yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra eriklerin suyu süzülerek bir kaba alınır ve beklemeye bırakılır.
Bir tavada tereyağı eritilip, süzülmüş erikler ilave edilerek 8-10 dakika kadar bir el kevgiriyle hafifçe karıştırılarak kızartılır. Servis tabağına alınan kızarmış erikler üzerine dövülmüş ceviz serpiştirilerek servis edilir.

Yemekçinin notu:
Erik kızartması yemek sonrasında tatlı olarak veya erişteyle birlikte servis edilebilir.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder