Sedesir Tarifi

Malzemeler
* 1 kâse kavrulmuş buğday unu
* Alabildiğince ılık su
* 50-100 gr tereyağı
* 50-100 gr süzme veya petekli bal


Yapılışı
Geniş bir kâseye kavrulmuş buğday ununu koyun. Üzerine ılık suyu azar azar ilave ederken, bir taraftan da tahta kaşıkla ezerek koyu bir kıvama getirin.
Muhallebi kıvamındaki bu bulamacın üzerine eritilip kızdırılmış tereyağını gezdirin. Balı ilave edip servise sunun.

NOT: Sedesir, Doğu Anadolu'da çok yaygın ve yüzyıllardan beri tüketilen bir yiyecektir. Kavrulmuş buğday unu yağla kavrularak kahvaltıda yenildiği gibi, sadece toz şeker ilave edilerek çocukların çok sevdiği bir yiyecek haline de gelir. Bazı yörelerde suyla ya da sütle pişirilen kavutun üzerine bal, pekmez, reçel gezdirilerek tüketilir.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder