Malzeme listesi
2-3 adet kuru üzüm eti (kurutulmuş kemik)(500 gr kemikli ya da kemiksiz koyun, kuzu eti de kullanabilirsiniz)
1 kâse dövme (buğday)
1 adet orta boy kuru soğan
100 gr tereyağı
2 çay kaşığı tuz
3 kâse sıcak su
HAZIRLANIŞI
Dövmeyi, yani aşurelik buğdayı bir gece önceden bol suyla ıslatın. Ertesi sabah yıkayıp süzün ve yine bol suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
Diğer taraftan, kuru kemikler çok tuzluysa derin bir kapta bol suda en az 1 saat bekletip süzün. Yağı bakır pilav tenceresinde eritin ve yemeklik çok ince doğranmış soğanı tencereye ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavurun. Suyu ilave edip tuzu katın.
Su kaynamaya başlayınca, kuru kemikleri (önceden haşladığınız kuşbaşı etleri) tencereye aktarın. Haşlanmış ve süzülmüş dövmeyi de ilave edin. Sık sık karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Pilavın suyu kaynayınca ocağın altını iyice kısın ve kısık ateşte pilav suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Bu pilavın diri değil, iyice pişmiş olanı makbuldür.
Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder