Süt, şeker ve kremanın sadece karıştırılıp dondurularak, tadına doyulmaz bir yiyeceğe dönüşmesi ne kadar ilginç değil mi?
Buzla karıştırılarak dondurulan meyvesularını saraylarda servis etmelerinin ardından sütü ana malzeme olarak ilk kullananların Araplar olmasında ise şaşılacak bir şey yok. Aşırı çöl sıcaklarında serinlemek için dondurmadan daha iyi bir ferahlatıcı düşünemiyorum.
Ben küçük bir çocukken dondurma yapmayı denemiştim, sonuç hiç de hayal ettiğim gibi olmamıştı.
Bugün evde dondurma yapabilmenin en kolay yolu, bir tane ev tipi dondurma makinesi almak. Başarılı bir dondurma yapabilmek için dondurmanın, soğutulduğu süre boyunca sürekli karıştırılması gerekiyor. Aksi takdirde karışımdaki su molekülleri soğuğun etkisiyle kristalize olup, eridiği zaman da dondurmanızın su gibi tatmasına neden oluyor.
Dondurma makineniz olmadan da hazırladığınız karışımı buzluğa koyup, 20 dakikada bir, aynı yönde karıştırırsanız, iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. İşin zor kısmı bu işlemi en az iki saat boyunca durmadan yapmak.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder