MALZEMELER
• 10-15 Girit kabağı
• 10-15 dilim İzmir tulum peyniri
• 4-5 arımsak
• 4 domates
• Zeytinyağı, tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Girit kabaklarını yıkayıp boydan ikiye kesin ve diri olacak şekilde haşlayın. Küçük bir fırın kabını biraz yağlayıp kabakların kesik tarafları üstte kalacak şekilde yan yana sıralayın. Domateslerin kabuğunu soyup küp halinde kesin. Tüm kabakların üzerinden düzgünce gezdirin ve soyulmuş sarımsakları gelişi güzel serpin. Her bir kabağın üzerine denk gelecek şekilde peynir dilimlerini ekleyip üzerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber serpip 200 derecede üzeri kızara kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder