MALZEMELER
• Şurubu için
• 2 su bardağı toz şeker
• 2 su baradğı su
• Yarım limon suyu
• 1 kilo izmir loru (tatlı lor)
• 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 yumurta
• Yeteri kadar un
• 1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Şerbeti kaynatıp hazır bulundurun. Diğer malzemeyi iyice yoğurup cevizden büyük parçalarla yuvarlak tatlılar hazırlayın. Buzdolabında bir saat bekletip 180 derecede pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra sıcak şurubu üzerine döküp şerbeti çekmesi için bekletin. Soğuduktan sonra kaymak (dondurma da uygun) ile birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder