Kabaklı Kiş Hazırlanışı

MALZEMELER
• 1,5 bardak un
• 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 yumurta
• Yarım kahve fincanı su
DOLGU İÇİN
• 3 adet yeşil kabak
• 200 gram beyaz peynir
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz
• 1 çay bardağı krema
• 2 yumurta



HAZIRLANIŞI
Un, tereyağı, yumurta ve suyu içine bir parça tuz atarak iyice yoğurun. Buzdolabında yarım saat bekletip tezgaha alın ve oklava ile incelterek açın. Kalıbın kenarlarından sarkacak kadar geniş bir çapta açtıktan sonra dikkatlice yerleştirin. Sarkan kenarlarını kesip düzeltin. Bir kaç yerine çatalla delik açıp üzerine yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için bir parça kuru bakliyat (fasulye, nohut gibi) serperek 180 derecede ısınmış fırında 20 dakika pişirin. Kabakları ince olarak dilimleyip zeytinyağında beş on dakika kadar kısa sürede yüksek ateşte soteleyin. Bir kapta krema, yumurta, ufalanmış peynir parçacıklarını karıştırıp içine kabakları ekleyin. Pişen kiş hamurunun içine düzgünce yayın. Fırını 200 dereceye getirip ızgara bölümünde 15 dakika pişirip ılık veya soğuk olarak servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder