MALZEMELER
• Yarım kilo börülce
• 2 yumurta
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı mısır unu
• Yarım su bardağı un
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Börülceleri yıkayıp ikiye kesin. Derin bir tencereye su koyup biraz tuz atın ve kaynayınca börülceler diri olacak şekilde haşlayın ve süzüp kevgire alın. Başka bir kapta yumurta, nane, un, mısır unu ve tuzu bir çatal yardımıyla çırparak birbirine yedirin. Kızartma tavasına çiçek yağı koyup kızdırın ve börülceleri yumurtalı bulamaca bulayıp tavaya yavaşça bırakın. Her tarafını güzelce kızartıp kağıt peçeteye alın. Ardından servis tabağına aktarıp sıcak olarak yoğurtla birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder