Karalahana Yemeği Tarifi

MALZEMELER
• Yarım kilo dana kuşbaşı
• 1 kuru soğan
• Yarım adet karalahana
• Yarım kilo barbun fasulye
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı mısır unu
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı karabiber
• Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI
Lahanaları irice kesip biraz tuz atılmış suda haşlayın. Barbun fasulyeyi ayıklayıp yumuşayana kadar bol suda haşlayın. Soğanı yemeklip doğrayıp sıvıyağda kavurun. Etleri ekleyip biraz daha birlikte kavurun ve bir kahve fincanı kadar su ekleyip ocağın altını kısın ve etler yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Et suyunu çekerse biraz daha su ekleyin. Etler pişince lahana ve banbunfasulyeyi ekleyip hafifçe karıştırın. Üzerine bir su bardağında karıştırılmış mısır ununu ekleyip tuz ve karabiberini ekleyin. Bir kç dakika sonra ocaktan alıp bir kaç dakika dinlendirin ve servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder