MALZEMELER
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı ılık su
2 tatlı kaacşığı kuru (toz) maya
2 tatlı kaşığı tozşeker
Ayrıca pudra şekeri
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Toz maya ve iki tatlı kaşığı tozşekeri bir su bardağına koyun ve üzerine yarım su bardağı ılık su ilave edin. Karıştırıp eritin ve kabarmasını bekleyin. Bardaktan taşmaya başlayınca, 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte derin bir kaptaki una ilave edin ve karıştırın.
Yaklaşık 2,5 su bardağı ılık su ekleyip tel çırpıcı yardımıyla çırpın.
Üzerini bir kapakla kapatıp mayalanması için yarım saat kadar bekletin.
Bir kâseye su koyun. Sıvıyağı çukur bir tavada iyice kızdırın. Sol elinizle hamurdan bir avuç alıp yumruk yaparak sıkın. Avucunuzdan taşan hamuru tatlı kaşığı yardımıyla alıp kızgın yağa bırakın.
Hamurun kaşığa yapışmaması için kaşığı arada sırada yağa ya da kâsede bulunan suya batırın. Lokmaların iyi kızarması için kevgirle ara ara karıştırın.
İyice sararan lokmaları kevgirle süzerek alın ve bir tabakta dinlendirin. Servis tabağına aldığınız lokmaları, üzerine pudra şekeri serperek ılık olarak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder