Közleme Biber Salatası Hazırlanışı

MALZEMELER
10 adet yeşil sivri biber
10-15 adet kırmızı çuşka biber (Salça yapımında kullanılan kırmızı biber)
10-12 diş sarımsak
1 adet büyük boy limonun suyu
2 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
Varsa yarım demet maydanoz


HAZIRLANIŞI
Biberleri fırın ızgarası, ocak üzeri ya da mangalda közleyin. Kabuklarını soyup ister doğrayarak, isterseniz bütün olarak servis tabağına dizin.
Sosu hazırlamak için, sarımsakları tuzla dövüp bir kaseye aktarın. Limon suyu ve zeytinyağını ekleyip çatal yardımıyla çırpın.
Hazırladığınız sosu biberlerin üzerine gezdirip salatayı karıştırın. Maydanozla süsleyerek servise sunun.
Not: Bazı yörelerde ince doğranmış köz bibere yine incecik kıyılmış kuru soğan, maydanoz, sumak ve kırmızı biber katılır.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder