Kıymalı Börek Yapılışı

Malzemeler :
Kıymalı Börek:
4 Su B.Söke Un
Yarım Paket Yaş Maya
1 Tatlı K. Tuz
Alabildiği Kadar Ilık Su

Açmak İçin:
Tereyağı

İç Harcı İçin:
300 Gr. Kıyma
3 Soğan
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Üzeri İçin:
Yumurta


Hazırlanışı
Öncelikle iç harcını hazırlamak için soğanları doğrayın. Tavaya sıvıyağ döküp soğanı tavaya alın. Biraz kavurduktan sonra kıymasını ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Maydanozu doğrayın ve tavanın altını kapattıktan sonra iç harca ekleyin. Hamuru için; unu karıştırma kabına alın. Ortasını açıp mayayı koyun.
Tuzunu serpin. Azar azar ılık su ekleyerek ortasından yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında hamuru elde ettikten sonra dinlenmeye bırakın. Ardından unlayarak iyice açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Rulo şeklinde sarın. Ruloyu 3-4 parmak büyüklüğünde dilimlere bölün.
Merdaneyle ya da elinizle dikdörtgen şeklinde hamur açın. Hazırladığınız iç harcı hepsine paylaştırın. Önce iki kenarını kapatın. Ardından uzun kenarlarını üstüste getirerek kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder