MALZEMELER
6 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
İçi için:
250 gr. kıyma
4 adet haşlanmış patates
3 adet sivri biber
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Yumurta, süt ve yağı karıştırın. Kıymayı soğan ve tereyağı ile kavurun, üzerine baharatları ve sivri biberi ekleyin. En son haşlanmış patatesi ve doğranmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın. Yufkayı tezgaha yayıp üzerine yumurtalı harçtan sürün. Bir kenarını içe katlayıp yine yumurtalı karışım ve iç malzemeyi boydan boya döşeyin. Diğer kenarını da harcın üzerine kapatın ve büzdürerek tepsiye koyun. 200 derecede 35- 40 dakika pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder