MALZEMELER
• 1 çay bardağı kurutulmuş kızılcık
• 1 su bardağı vişne suyu
• 3 su bardağı su
• Yarım su bardağı haşlanmış buğday
• 1 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı taze nane
• 1 limon kabuğu rendesi
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
HAZIRLANIŞI
VİŞNE suyunu ve suyu ocağa koyun, içine limon kabuğu rendesi ve kuru kızılcıkları atıp kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısıp kızılcıklar iyice yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Haşlanmış buğdayı ekleyin. Tereyağı ve unu başka bir tavada kavurup azar azar çorbanın suyundan ilave ederek topaklaş-masına izin vermeden çırparak birbirine yedirin. Bu karışımı çorbaya yavaşça katın. Taze naneyi incecik kıyıp içine atın, ocaktan alın. Kızarmış ekmekle servis edin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder