MALZEMELER
• 8 su bardağı su
• 1 kilo dana kemiği
• 1 su bardağı kuru fasulye
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 adet kuru soğan
• 1 demet taze nane (veya kuru nane)
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri bir gece suda bekletip tuzlu suda haşlayın. Derin bir tencerede veya düdüklüde suyun içine kemikleri atıp 1 saat kısık ateşte kaynatın. Çıkan et suyunu ince bir tülbentten geçirip süzün. Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı tereyağında iyice yumuşatın ve üzerine haşlanmış fasulyeyi ve kemik suyunu ekleyin. Kaynayınca içine ince kıyılmış naneyi ekleyip karıştırın ve servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder