MALZEMELER
• 2 su bardağı buğday nişastası
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı gül suyu (arzu ederseniz)
• 1 limon kabuğu rendesi (arzu ederseniz)
• 1 su bardağı seker
• 3 su bardağı su
• Çekilmiş Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta gül suyu, limon kabuğu, nişasta ve suyu karıştırın. Derin bir tavada tereyeağını eritin ama dikkat edin yanmasın. Üzerine karışımı yavaşça dökün ve tahta kaşıkla orta ateşte nişasta tüm malzemeyi tutana kadar karıştırın. İyice helva kıvamına geldiğinde ocaktan alın küçük tabaklara bölüştürüp üzerine Antep fıstığı tozu serpin ve servis yapın. Arzu ederseniz yanında bir top dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder