Malzemeler :
Peynirli Buzlu Börek:
2 Yufka
1 Kase Beyaz Peynir
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
1 Yumurta
Buzlu Su
Çörek Otu
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Yufkayı tezgaha serin. Üzerine yağ dökün ve diğer yufkayı da üzerine serin. Tekrar yağ sürün ve sekize bölün. Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın. Beyaz peynirle karıştırın. İçine yumurta akı ekleyerek tekrar karıştırın.
Her parçanın geniş kenarına iç harcı paylaştırın. Paçanga böreği gibi sarın. Buzlu suya atın ve 10 dakika bekletin. Suyunu süzdürerek yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder