Malzemeler :
Peynirli Domatesli Kapalı Börek:
2,5 Su B.Söke Buğday Unu
1 Su B. Söke Tam Buğday Unu
Yarım Paket Yaşmaya
1 Tatlı K. Tuz
Alabildiği Kadar Ilık Su
İç Harcı İçin:
100 Gr. Beyaz Peynir
2 Domates
1 Tutam Maydanoz
1 Çay B. Siyah Zeytin
Üzeri İçin:
Tereyağı
Hazırlanışı
Unları karıştırma kabına alın. Ortasını açarak mayayı koyun. Tuzunu serpin. Ilık su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamuru 6-7 bezeye ayırın ve yuvarlayın. Üzerine un serperek merdaneyle tatlı tabağı kadar açın. Domatesleri küp küp doğrayın. Tavaya sıvıyağ dökün ve üzerine doğranmış domatesleri koyup hafif kavurun. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin ve tavaya ilave edin. Altını kapattıktan sonra üzerine beyaz peyniri parçalayarak koyun.
Maydanozu doğrayıp üzerine ilave edin ve soğuyunca harcı karıştırın. Elde ettiğiniz harcı hamurların içine paylaştırın. Yarım ay şeklinde kapatın. Önce parmağınızla bastırın. Ardından kenarlarını kıvırarak kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tepside 20 dakika kadar mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder