MALZEMELER
• 2 su bardağı un
• 100 gr. margarin (oda sıcaklığında)
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• Bir avuç kırılmış fındık
• 3-4 dilim portakal şekerlemesi
Şekerlemesi için
• 1 adet portakal kabuğu
• 1 çay bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Önce portakal şekerlemesi için portakal kabuğunu hafifçe sıyırarak yumuşatın ve kabuğunu soyun. Soyulan portakal kabuğu dilimlerini uzunlamasına şerit olacak şekilde ince olarak kesin. Kaynar suya atıp bir kaç saniye bekletin ve ardından buz gibi soğuk suya atın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın ve portakal kabuğu şeritlerini kağıt havlu üzerine koyup nemini alın. Bir tencerele koyup üzerine toz şekeri serpin ve kısık ateşte karamelize olana kadar pişirin. Daha sona yağlı kağıda sıralayıp soğutun. Kurabiye için soğumuş şeritleri küçük küpler halinde kesin. Diğer tüm malzemeyi bir kaba alıp iyice yoğurun ve içine küp halindeki portakal kabuklarını ekleyin. Biraz daha yoğurup 5 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine döşeyin. 160 derecede 20 dakika pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder