MALZEMELER
• Yarım kilo dana kıyma
• 1 çay kaşığı kimyon
• Yarım çay kaşığı karabiber
• Tuz
• Bir dilim bayat ekmeğin dörtte biri kadar içi
• 1 büyük soğan
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet reyhan otu
• 1 yumurta
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Maydanoz ve reyhan otunu yıkayıp incecik kıyın. Soğanı rendeleyin, ekmek içini ıslatıp suyunu sıkın ve tüm köfte malzemesini bir kapta iyice yoğurun. Kayısı büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak ve yassı köfte şekli verin. Bir tabağa düzgünce dizip, buzdolabında yarım saat dinlendirin ve yanmaz tabanlı bir tavada az yağda alt üst güzelce kızartıp sıcak olarak salatayla birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder