Zeytinyağlı Ispanak Kökü Tarifi

MALZEMELER
• 1 kg ıspanak kökü
• 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
• 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı un
• 1 su bardağı su
• Yarım limon suyu



HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayıp temizleyin, her birini beşer santimlik uzunluklarda doğrayıp süzgece alın. Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Suyun içinde unu ve limon suyunu iyice çırpın. Tencereye ıspanakları haşlanmış nohut, mercimek, toz şeke, tuz ve unlu limonlu suyunu da ekleyip kapağını kapatın ve önce orta daha sonra da kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirip sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder