Şeftalili Haşhaşlı Sütlaç Yapılışı

MALZEMELER
1 kilo süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı beyaz haşhaş
1 adet çubuk vanilya
2 adet olgun şeftali
2 yemek kaşığı kahverengi toz şeker




HAZIRLANIŞI
ŞEFTALİNİN kabuğunu soyup rendeleyin veya blendardan geçirin. Çubuk vanilyayı diklemesine kesip içinden vanilya özünü bıçağın ucuyla çıkartın. Şeftali rendesi ve kahverengi toz şekerle birlikte bir tencerede orta ateşte kaynatın. Şeftali suyunu salıp tekrar çekince karıştırıp ocaktan alın. Pirinci sıcak suda 20 dakika kadar bekletip birkaç kez sudan geçirin, iyice süzün. Sütten bir su bardağı ayırın. Geri kalanını pirinç ve şekerle tencereye koyup kaynamaya bırakın. Dibini tutmaması için ara sıra karıştırın. Pirinçler iyice pişince diğer sütte nişastayı eritip içine aktarın. Derin küçük bir kapta yumurta sarılarını çırpın ve üzerine biraz sütlaçtan ekleyip biraz daha karıştırın. Beyaz haşhaşı ekleyin, tekrar karıştırıp ocaktan alın. Küçük kapların üçte birine sütlaç koyun. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra üzerine şeftali püresini paylaştırın. Ardından üzerini tekrar sütlaçla kapayın. İyice soğuması için buzdolabında bir saat bekletin.


Not: Ben üzerine satsuma suyu ve şekerle karamelize ettiğim küp şeftaliler de ekledim.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder