MALZEMELER
2 kilo siyah üzüm
2 su bardağı süt
6 su bardağı su
1 adet portakal kabuğu
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı buğday nişastası
Yarım su bardağı toz halinde öğütülmüş fındık
HAZIRLANIŞI
ÜZÜMLERİ yıkayıp saplarından ayırın. Bir tencerede toz şeker, portakal kabuğunu altı su bardağı suyla kısık ateşte yumuşayana ve suyu yarı yarıya azalana kadar kaynatın. İnce bir tülbentten geçirerek süzün, tekrar ocağa alın. Üzerine sütü ve öğütülmüş fındık tozunu ekleyin. Kaynayınca bir çay bardağı suyla sulandırılmış nişastayı ekleyin. Kıvam almaya başlayınca ocaktan indirip küçük kaselere bölüştürün. Soğuyunca buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis yapın.
Not: Şekeri damak tadınıza göre ayarlamayı unutmayın. Ben, servis yaparken üzerine limon kabuğu ve bir parça lavanta özüyle çırpılmış krema ekledim.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder