MALZEMELER(4 porsiyon)
• 2 patlıcan
• 4 tavuk but (kemiksiz)
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 2-3 diş sarımsak
• 2 domates
• 2 biber
• 1 domates püresi
• 1 çay bardağı tavuk suyu (veya 1 çay bardağı suda eritilmiş tavuk tablet )
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• Kızartma için yeteri kadar sıvıyağ
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle biraz ovalayıp buzdolabında bir saat kadar bekletin. Bu arada patlıcanları alaca soyup dikine bir santim kalınlığında doğrayın (8 düzgün patıcan dilimi olmalı) bol tuzlu suda bekletin. Patlıcanları sudan çıkartıp kağıt havlu ile kurulayın ve bol sıvıyağda kızartın. Domates ve biberi yıkayıp, domatesi iri halka dilimler halinde, biberi de ikiye keserek hazırlayın. İki adet patlıcan dilimini artı şeklinde tezgaha koyup içine marinede bekleyen tavuk parçlarından yerleştirin. Patlıcanları üzerine bohça gibi kapatıp her birinin üzerine bir dilim domates halkası ve biber dilimi koyup kürdan yardımı ile sabitleyin. Bir fırın kabına her birine aynı işlemi yapıp dizin. Üzerine tavuk suyu ve domates püresi gerekiyorsa tuz serpip fırında 180 derecede 45 dakika pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder